Op woensdag 8 mei 2019 houden we een open dag. U kunt Het Baken bezoeken tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Tijdens de open dag geven we u een rondleiding door onze school en vertellen we u over ons mooie onderwijs. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in alle groepen. Onderwerpen waar we tijdens de open dag iets over vertellen zijn o.a. de goede sfeer, de persoonlijke aandacht, het werken met kleine groepen, thematisch werken via IPC, tabletonderwijs en Flexwerk. 

U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend onze school te bezoeken. Uiteraard is inschrijven op onze school ook direct mogelijk. Bent u deze dag verhinderd en wilt u graag onze school bezoeken? Dat kan! U kunt een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan zullen we z.s.m. contact met u opnemen voor het maken van een persoonlijke afspraak. 

Vriendelijke groet,
Freek Steeman
(directeur)

Vrijdag 12 april gaan wij de Koningsspelen sportief beleven! Voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is dit feest de hele ochtend op onze eigen school en de kinderen van groep 4 t/m 8 gaan met elkaar richting de sportvelden bij de Zuiderzeehal en hebben een sportieve dag met kinderen van de Don Bosco school en de Zilvermeeuw uit Wieringerwerf.

Alle kinderen worden om 8.30 uur op school verwacht in sportieve (oranje) kleding. We starten deze ochtend in de eigen units.De groepen 4 tot en met 8 starten deze ochtend met ontbijt in eigen unit en gaan daarna met elkaar naar het sportveld. De kinderen mogen daar rond 13.30 uur weer worden opgehaald door de ouders.

De onderbouwunit start gezamenlijk in de groep en sluiten de sportieve ochtend af met een Koningslunch. De kinderen zijn gewoon om 14.00 uur uit. De groepen 4 t/m 8 zullen een sportcircuit volgen onder begeleiding van sportklasleerlingen uit 5-VWO van het Wiringherlant .
Alle kinderen van groep 4 t/m 8 moeten hun eigen lunchpakket meenemen. Voor de pauzemomenten is alles verzorgd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met juf Ina

Woensdag 3 april wordt de grote rekendag gehouden. Deze rekendag zal in alle groepen worden gehouden. Het thema van deze dag is
‘uit verhouding ‘. Kinderen verkennen tal van situaties waarin de verhoudingen niet kloppen. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat voor een snackbar. Het verkennen van dergelijke situaties leidt tot verhoudingsgewijs redeneren, maar ook tot meetactiviteiten en het verkennen van de ruimte (meetkunde). Het onderliggende doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Tijdens de opening van het hema ' verkeer' was de politie bij te gast in unit 1/2/3. De politieagenten konden al onze vragen beantwoorden. Nadat de politie ons verteld had wat hun taak is in het verkeer gingen we naar buiten en mocht iedereen helpen met de verkeerscontrole. Bij de controle werd ons eigen vervoermiddel gecontroleerd door de hulpagent, zij bekeken ook ons rijbewijs. We kregen allemaal een petje met de tekst ' hulpagent' , een lichtgevende armband een een sleutelhanger met een lichtje. Wat een fantastische ochtend was dit, met dank aan de politie. Tètu-tètu...

Maandag 4 maart is er een studiedag voor het team. Alle kinderen zijn vrij.