De kinderen uit de bovenbouwunit waren uitgenodigd op boerderij "Leven van de wind" het hele proces te volgen van tarwekorrel tot pannenkoek. Rennen tussen de tarwe, het malken ervan tot meel, het zoeken naar eieren bij én onder de kip om vervolgens zelf het beslag te maken. We hebben een topdag gehad!

Wat een leuk nieuws! Vandaag kregen we te horen dat we de Bank Battle gewonnen hebben!! De klas heeft daarvoor een bokaal gekregen. Ook kreeg iedereen oorkonde en een super leuke sleutelhanger!

Op 6 juni gaat Julia van der Meer uit groep 5 van Het Baken de berg op lopen voor de Alpe d’Huzes. Samen met haar vader, moeder en zus gaat zij zich sterk maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Omdat haar twee opa’s, haar oma, haar oom en de vader van haar klasgenootje aan de ziekte kanker zijn overleden werd het tijd voor actie. Daarom werd afgelopen vrijdag 17 mei een sponsorloop gehouden met de hele school. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 deden vol enthousiasme mee. Ruim anderhalve week ervoor hadden de kinderen een sponsorlijst meegekregen waarop zoveel mogelijk sponsoren een mooi bedrag konden doneren. De tussenstand op dit moment is al ruim 2800,00 euro.
De kinderen van groep 1 t/m 5 liepen op de atletiekbaan van A.V. Wieringermeer zoveel mogelijk rondjes onder luid gejuich en aanmoediging van vele ouders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, buren en andere belangstellenden. Dit waren vaak meer rondjes dan ze vooraf hadden gedacht, net als sommige sponsoren. Het weer was ook meer dan fantastisch om te lopen. De zon bleef tijdens het lopen weg maar brak door op het moment dat het eindsignaal gegeven werd. De kinderen uit de bovenbouw van groep 6 t/m 8 liepen om het atletiekveld heen en door het bospad weer terug. Rondjes van zo’n 800 meter wat voor sommige kinderen best een uitdaging was. Ook hier werd door iedereen enthousiast meegelopen en stond er genoeg publiek om aan te moedigen. Na afloop was er voor iedereen nog een flesje water met een stukje fruit gesponsord door DEEN supermarkten. Al met al een groot succes en iedereen ging met een fijn en goed gevoel het weekend in.

 

Op woensdag 8 mei 2019 houden we een open dag. U kunt Het Baken bezoeken tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Tijdens de open dag geven we u een rondleiding door onze school en vertellen we u over ons mooie onderwijs. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in alle groepen. Onderwerpen waar we tijdens de open dag iets over vertellen zijn o.a. de goede sfeer, de persoonlijke aandacht, het werken met kleine groepen, thematisch werken via IPC, tabletonderwijs en Flexwerk. 

U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend onze school te bezoeken. Uiteraard is inschrijven op onze school ook direct mogelijk. Bent u deze dag verhinderd en wilt u graag onze school bezoeken? Dat kan! U kunt een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan zullen we z.s.m. contact met u opnemen voor het maken van een persoonlijke afspraak. 

Vriendelijke groet,
Freek Steeman
(directeur)

Vrijdag 12 april gaan wij de Koningsspelen sportief beleven! Voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is dit feest de hele ochtend op onze eigen school en de kinderen van groep 4 t/m 8 gaan met elkaar richting de sportvelden bij de Zuiderzeehal en hebben een sportieve dag met kinderen van de Don Bosco school en de Zilvermeeuw uit Wieringerwerf.

Alle kinderen worden om 8.30 uur op school verwacht in sportieve (oranje) kleding. We starten deze ochtend in de eigen units.De groepen 4 tot en met 8 starten deze ochtend met ontbijt in eigen unit en gaan daarna met elkaar naar het sportveld. De kinderen mogen daar rond 13.30 uur weer worden opgehaald door de ouders.

De onderbouwunit start gezamenlijk in de groep en sluiten de sportieve ochtend af met een Koningslunch. De kinderen zijn gewoon om 14.00 uur uit. De groepen 4 t/m 8 zullen een sportcircuit volgen onder begeleiding van sportklasleerlingen uit 5-VWO van het Wiringherlant .
Alle kinderen van groep 4 t/m 8 moeten hun eigen lunchpakket meenemen. Voor de pauzemomenten is alles verzorgd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met juf Ina