Vandaag heeft groep 3/4 spectaculair het nieuwe IPC thema Tijd detectives geopend. In de zandbak waren archeologische voorwerpen gevonden en met behulp van de kinderen zijn deze voorzichtig uitgegraven. In de klas hebben we de voorwerpen bekeken en gelabeld, zoals in een museum. We zien er naar uit wat dit thema ons nog meer gaat brengen. 

Onze kinderen hebben kleurboeken en tekenspullen ingezameld voor de kinderen in Oekraïne.

Het persoonlijke leerdoel dat de komende weken in de groepen centraal staat is feedback: ‘IK KAN TIPS EN TOPS GEVEN EN ONTVANGEN EN WORD BETER IN DE DINGEN DIE IK DOE’.

In iedere groep zijn de doelen op kindniveau zichtbaar, dit wordt aangeven doormiddel van een trap. Het wordt voor kinderen op die manier inzichtelijk waar hun ontwikkeling ligt en vordert. Naast de kennis- en vaardigheidsdoelen binnen de thema’s staan ook persoonlijke doelen centraal.

Het team van Het Baken wenst iedereen gezellige feestdagen, een fijne vakantie en een gelukkig en gezond 2022! 

Oeps, we gaan dicht de komende week en we willen nog graag twee zaken met uw delen!

Ten eerste zijn we heel trots op onze geslaagde typcursus-kandidaten. De blijde foto laat 2 kandidates zien die ruimschoots zijn geslaagd! Als Baken vinden wij een typediploma erg belangrijk, zeker gezien het vervolgonderwijs waarin vele verslagen getypt ingeleverd moeten gaan worden. Wij kunnen deze cursus, in samenwerking met Typetuin, voor een zeer gereduceerde prijs aanbieden. Daar zijn wij als Baken weer heel blij mee: weer een win-win situatie!

En gezien de maand december willen we de aandacht vestigen op de actie Kerst-Hollands Kroon. De foto toont de artikelen die naar gezinnen gaan in Hollands Kroon die dit heel goed kunnen gebruiken. Want we verkeren helaas niet allemaal in florissante omstandigheden……..Dus als u nog een bijdrage zou kunnen doen: GRAAG!

 

8b056918 b468 49b7 98a7 5ed8c17eb49e

En namens alle leerlingen en leerkrachten van het Baken wensen wij u hele fijne dagen!