Hallo, wij zijn groep 1 en 2 van het Baken

Wij willen jullie graag vertellen wat wij allemaal doen in onze groep. Op maandag beginnen we altijd met elkaar in de kring. Op de andere dagen ligt er een werkje voor je klaar en anders mag je bij de voorleestafel gaan zitten en word je voorgelezen door een papa, mama of een oma.

lia 1 lia 2  lia 3

Om 8.45 uur gaan we met elkaar in de kring. We bespreken dan welke dag het is, zingen liedjes met elkaar en soms luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Ook praten we met elkaar over de dingen die ons bezig houden.  Hierna gaan we weer aan het werk.

We kunnen op het digikeuzebord aangeven wat we zelf graag willen doen. Soms kiest juf iets voor ons. We maken bij de tafel een werkje of we spelen in de verschillende plaatsen.

We werken bijna altijd rond een thema. Op dit moment werken we over Pluk van de Petteflet. In de klas hebben we een ‘leerwand’ op het raam hier kun je zien wat we willen leren en wat we al geleerd hebben.

lia

Om ongeveer 10.15 uur eten we ons tussendoortje in de kring en kijken we ondertussen naar een reken-, of taalfilmpje. Daarna gaan we buitenspelen en komen ook de peuters bij ons op het plein. In onze schuur staan fietsen en karren en natuurlijk hebben we ook een grote zandbak waar we lekker in kunnen spelen. Als het slecht weer is kunnen we niet naar buiten dan gaan we naar de gymzaal. Op maandagmiddag en donderdagmiddag gymmen we altijd, hiervoor dragen we gymkleding en gymschoenen.

Rond 12.00 uur gaan we met elkaar lunchen en hiervoor hebben we een vaste plek aan tafel. Na het eten leest juf ons altijd nog voor en daarna gaan we vaak nog even buitenspelen.

lia 4  lia5  lia6

's Middags gaan we weer spelen en werken maar we krijgen ook lessen van De Kanjertraining. Dan leren we hoe we met elkaar om horen te gaan, hoe we ruzietjes kunnen oplossen en hoe we elkaar goed kunnen vertrouwen en helpen. Wij leren dit door te oefenen met spelletjes of gesprekken. We leren liedjes die passen bij het thema en hier kunnen we vaak ook lekker bij bewegen.

Als je nieuwsgierig bent hoe het allemaal in het echt gaat dan ben je van harte welkom om in onze groep te komen kijken.

Groetjes van de kinderen en de juffen.