Een heugelijk moment voor Campus de Terp!

Onthulling projectbord als kick-off van de bouwfase van Campus de Terp

Op 1 december onthulde Wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon samen met initiatiefnemers Maaike Esselink (van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer), Inge van der Kooij - Heijerman (van Don Bosco School Wieringerwerf namens Stichting Sarkon, Stichting Surplus en Stichting Kopwerk) en Alice Hart (van rsg Wiringherlant) het projectbord als kick-off van de bouwfase van Campus de Terp.

 

Planning en werkzaamheden

Na een lange periode van voorbereiding, waarbij de initiatiefnemers intensief met elkaar optrokken, is nu het moment aangebroken dat de plannen werkelijkheid worden. Het bouwrijp maken van het terrein is al begonnen. In week 50 starten de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe sportcomplex, met daarin een moderne sportzaal en een zwembad.

In week 6 van het nieuwe jaar gaat de eerste paal de grond in van Kindcentrum de Terp, waarin basisscholen Don Bosco (Sarkon), Het Baken (Kopwerk), De Triangel (Surplus) en kinderopvangorganisatie Kappio nauw met elkaar gaan samenwerken. Bovendien zal er een doorlopende leerlijn worden ontwikkeld met rsg Wiringherlant, dat ook onderdeel uitmaakt van Campus de Terp.

De verwachting is dat de accommodaties, de faciliteiten en het terrein van de campus in de loop van het voorjaar van 2024 in gebruik worden genomen. De officiële opening vindt waarschijnlijk na de zomervakantie van 2024 plaats.

 

Campus de Terp

Campus de Terp is straks dé plaats in de Wieringermeer waar alle inwoners van 0 tot 100 kunnen leren, sport, recreëren en elkaar ontmoeten in een groene, duurzame, uitdagende en innovatieve omgeving. Onderwijs, kinderopvang, het bedrijfsleven, de overheid, sport en recreatie werken nauw met elkaar samen, en geven zo een flinke impuls aan de leefomgeving en het welzijn in de Wieringermeer.