In de eerste schoolweek zijn we gelijk (en voor het eerst) op Indianen-schoolkamp gegaan met unit 4-5 naar de Snippenwei in het Dijkgatbos. Groepsvorming was daarbij ons belangrijkste doel. De kinderen konden met elkaar lekker vrij spelen en bouwen, knutselen aan de totempalen, kettingen rijgen of zich laten schminken.
Ook waren er tal van Indianenactiviteiten; o.a. een Indianen Olympische Spelen, Indianensporentocht en Totempaal veroveren. De kinderen verdienden na iedere activiteit een symbool/element. Die symbolen/elementen had de totempaal van het kamp nodig om een goede stam te worden en blijven. ’s Avonds werd de dag afgesloten met een kampvuur met liederen voordat we bijna allemaal dapper het bed opzochten.
Met kleine oogjes maar vol verhalen zijn we ’s middags opgehaald!
Kreten van kinderen om nooit te vergeten;
“Wel leuk om met iedereen eens lang te kunnen spelen!” “De hutten maken tegen een boom, zal ik niet vergeten.” “Ik had Indianen walkie talkies bij me en dat was echt heel gaaf op het kampterrein.” “Het vuur was lekker warm!” “Er snurkte iemand echt heel hard..” “Dat met die spelletjes… was heel leuk.”